Chokladkolaskorpor
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl rårörsocker
Fyllning:
100 g smör
1 dl rårörsocker
3 msk vit baksirap
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
200 g choklad (marabous daim är god här)
Kör smör, mjöl och rårörsocker i en matberedare. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd form (ca 23 x 23 cm). Grädda i 180 grader varm ugn i 10-15 min
Gör fyllningen undertiden som botten står i ugnen.Häll smör, rårörsocker, sirap och kondenserad mjölk i en kastrull. Koka upp och sjud i 6-8 minuter under oavbruten omrörning tills smeten har blivit tjock.
Häll smeten över bottnen och ställ kallt i kylskåp tills fyllningen stelnat.
Smält chokladen och bred ut den över kakan. Ställ att stelna i kylskåp.



