Kålpudding

1 dl havregryn + 2,5 dl vatten + 2 krm salt (gör havregrynsgröt av detta)
ca 1 kg vitkål
vatten + salt att koka vitkålen i
en klick smör + 1 msk soja
ca 500 g köttfärs
1/2 msk salt
1 ägg
0,5 tsk vitpeppar
1 gul lök
1 dl vatten
1 dl mjölk
 
Skär kålen i små bitar, lägg i kokande vatten och låt koka 5 min.
Häll av vattnet och blanda kålen med smör och soja.
Hacka löken i små bitar.
Blanda köttfärsen med havregrynsgröt, salt, ägg, vitpeppar, lök, vatten och mjölk.
Lägg ett lager med kål i botten, köttfärsen i mitten och ett lager kål överst.
 
Sätt in i 250 graders värme i ugnen och sänk direkt till 200 grader.
Grädda i ca 1 h.