Laxgratäng

4 laxfiléer
salt
Potatismos:
4 portioner kokt potatis
50 g creme bonjour vitlök
2 msk hackad persilja
2 äggulor
smör
salt
(en skvätt grädde)
Sås:
1 dl grädde
200 g creme fraiche
50 g creme bonjour vitlök
1 msk dill
 
1 burk räkor i lag
riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader
Pressa potatisarna och rör ihop ingredienserna till moset. Rör tills allt blandat sig.
Strimla laxen och lägg i mitten av en gratängform, salta.
Ställ in laxen i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Rör ihop ingredienserna till gratängsåsen. 
Klicka ut moset runt kanterna och häll gratängsåsen över laxen.
Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut formen och strö räkor och riven ost över. Ställ in i ugnen igen och låt stå ca 5 min tills osten smält.